Voor wie geen enkel idee heeft wat de Zomerspelen zijn, en dat kan natuurlijk als je helemaal niet uit de buurt van Dongen komt; een kindervakantieweek, voor basisschool- en brugklaskinderen uit Dongen. Ruim 300 enthousiaste vrijwilligers helpen mee aan dit jaarlijkse evenement voor ± 1400 kinderen uit Dongen.

De deelnemers zijn op basis van leeftijd onderverdeeld in vijf hoofdgroepen; twee groepen 1/2 en de groepen 3/4, 5/6 en 7/8/brugklas. Elke groep heeft een eigen locatie en thema en beleeft binnen dit thema zijn eigen avonturen. Zodra de thema’s bekend zijn, zullen wij deze hieronder belichten.

De Dongense Zomerspelen zijn een begrip in en om Dongen.

Groep 1-2 BK – Musopia (Muizenparadijs)

In Musiopa, het muizenparadijs, leven muizen die ieder jaar kaas verzamelen om een grote voorraad te maken. Dit doen ze om genoeg kaas te hebben om de herfst en winter te overleven. Helaas wordt ieder jaar, na de grote vakantie, de voorraad met kaas gejat. Dit jaar hebben Koningin Korry en Prinses Pippa het plan om de voorraad enorm te maken. Op dit manier hopen ze dat de ratten de voorraad niet kunnen stelen, omdat het simpelweg te veel kaas is.

Groep 1-2 HH – De Bouw

Mak en Kita doen mee met een wedstrijd voor het geelste huis van Dongen. Samen met hun gereedschappen zijn ze al druk bezig in de Heilig hart Wijk. Volgens de bouwtekening zijn ze bijna klaar. Om het huis helemaal af te bouwen, kunnen Mak en Kita nog wel wat hulp gebruiken. Ondertussen begint de spanning ook langzaam op te lopen. Zullen ze het huis wel op tijd af krijgen en het geelste huis van Dongen bouwen?

Zomerspelen T-shirt
Zomerspelen T-shirt

Groep 3-4 – Wereld van Emoties

Blij, boos, verdrietig, bang, voel jij je ook wel eens zo? Max in ieder geval wel! Hij heeft het zo druk in zijn hoofd dat hij niet meer weet hoe hij zicht voelt. De emoties zijn zichzelf niet meer, het hart en de hersenen werken niet goed samen en de gevoelsmeter staat lager dan ooit te voren. Wil jij Max helpen om zijn emoties weer onder controle te krijgen en de gevoelsmeter weer het in groen te zetten?

Groep 5-6 – Atlantis

Maandag 5 augustus is het dan zover: het is Triton Dag! De dag van de onderwaterkoning in het mysterieuze Atlantis. Een wereld vol meermensen en andere onderzeese schepsels. Koning Néro zal zijn magische drietand onthullen en jij kunt erbij zijn! Ben je nieuwsgierig naar hoe deze drietand werkt en wil je de geheimen van de onderwaterstad Atlantis ontdekken?

Zomerspelen T-shirt
Zomerspelen T-shirt

Groep 7-8-Brugklas – De Kermis

Houden jullie ook zo van spannende attracties, spellen en spektakel? Dan ben jij op het juiste adres bij de kermis van 7-8 en de brugklas. Samen testen we attracties, spelen we de leukste spellen en genieten we van alle gekkigheid. Klinkt dit voor jou als muziek in de oren?


Bekijk ook onze andere leuke zomerspelen producten