De stickers van Lieve Labels zijn snel en makkelijk te plaatsen op verschillende gladde ondergronden. Hoe gladder of vlakker de ondergrond, hoe mooier de sticker plakt en blijft plakken.

Lees onze plakinstructie rustig door voor een mooi resultaat.

Wanneer je ondergrond pas geverfd is, raden wij aan de verflaag goed te laten drogen en uitharden. In sommige gevallen kan dit tot wel 6 weken duren. Dit is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Plak je op een verflaag die niet goed uitgehard is, heb je de kans deze laag te beschadigen zodra je de stickers wilt verwijderen.

Stickers altijd buiten bereik van kinderen houden.
Daarom raden wij aan om de stickers niet te dicht bij of rond het ledikantje of bedje te plakken. Dit om te voorkomen dat kleine kinderen de stickers van de muur halen en in hun mond stoppen.

Plakinstructies

De muurstickers worden geleverd in 2 varianten: stickers zonder applicatiefolie en stickers met applicatiefolie.
Applicatiefolie is een doorzichtige folie welke over de sticker zit. Deze folie is nodig voor het aanbrengen van grote stickers of stickers met losse onderdelen. Hieronder vind je de plakinstructies de verschillende soorten stickers.

Stickers zonder applicatiefolie:

Bij deze stickers mag je geen spatel gebruiken. Daarmee beschadig je de sticker.

Diverse stickers zijn alleen voorzien van een schutvel. Dit is de witte ondergrond waar de stickers op zitten.
Je haalt de stickers voorzichtig los van het schutvel en plakt deze direct op de gewenste ondergrond. Je kunt het met de hand nog even aanwrijven zodat het goed plakt.

Plak de sticker met een zijde op de ondergrond en wrijf vanaf deze rand langzaam met je hand over de sticker. Raak de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan, dit is niet goed voor de kleefkracht. Er komt dan makkelijk vuil of vet van je vingers op.

BELANGRIJK: zorg dat de ondergrond schoon en vetvrij is!

Wanneer je de sticker hebt geplakt, kun je eventueel nog met een föhn over de sticker blazen. Let op: zorg dat de föhn niet te heet staat, anders smelt het vinyl van de sticker. Door de verwarming wordt de kleefkracht groter en hecht deze beter op je ondergrond.

Stickers met applicatiefolie:

Voordat je begint is het belangrijk dat je de applicatiefolie (applicatiefolie is de doorzichtige folie welke over de sticker zit) nog even goed aanwrijft. Dit doe je door de sticker met de applicatiefolie naar boven op een tafel te leggen. Wrijf met een rakel (of bijvoorbeeld een bankpasje) goed over de applicatiefolie. Het kan namelijk zijn dat er wat luchtbellen onder de applicatiefolie zijn ontstaan, wrijf deze dan zover mogelijk eronderuit.

Bepaal waar je de sticker gaat aanbrengen.
Knip eventueel de gewenste afbeeldingen los van elkaar, zodat je alleen de stickers los haalt die je op dat moment gaat plakken.
Raak de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan, dit is niet goed voor de kleefkracht. Er komt dan makkelijk vuil of vet van je vingers op.

BELANGRIJK: zorg dat de ondergrond schoon en vetvrij is!

Wanneer je de sticker hebt geplakt, kun je eventueel nog met een föhn over de sticker blazen. Let op: zorg dat de föhn niet te heet staat, anders smelt het vinyl van de sticker. Door de verwarming wordt de kleefkracht groter en hecht deze beter op je ondergrond.

Bij kleine stickers:

Wanneer de applicatiefolie goed is aangewreven, verwijder je voorzichtig de folie van het schutvel (de witte achterkant). Let hierbij op dat alle onderdelen op de applicatiefolie blijven plakken. Blijft er een onderdeel achter op het schutvel, rol dan de applicatiefolie wat terug en wrijf opnieuw goed aan.

Bij grote stickers:

Is je sticker wat groter (zoals een voordeursticker), dan kun je er voor kiezen om deze te positioneren op de volgende manier: Vouw een stukje van het schutvel terug en plak het geheel op de gewenste plaats. Dit doe je door de sticker bijvoorbeeld met een stukje maskingtape op de ondergrond te plakken. Raak de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan, dit is niet goed voor de kleefkracht. Er komt dan makkelijk vuil of vet van je vingers op. De applicatiefolie kun je wel gewoon aanraken. Het is eventueel mogelijk om de ondergrond eerst goed nat te maken met water, dan kun je nog wat schuiven als de sticker nog niet helemaal recht hangt.

Hangt de sticker op de juiste plaats? Wrijf dan de applicatiefolie aan en veeg met je hand of rakel naar beneden. Vervolgens trek je de rest van het schutvel weg. Let hierbij op, dat je de applicatiefolie strak houdt, dit om luchtbellen te voorkomen.
Daarna wrijf je weer met hand of rakel de rest van de folie aan, richting beneden. Nu ga je vanuit het midden naar buiten toe wrijven met je hand of rakel.

Verwijderen applicatiefolie:

Voorzichtig trek je nu, stukje voor stukje, de applicatiefolie van de ondergrond. Het verwijderen van het applicatiefolie gaat het best door deze strak en vlak (hoek van 180 graden) te houden. Afhankelijk van de stoort ondergrond, plakt de sticker heel vast, of wat minder goed. Op een hele vlakke ondergrond zal de sticker gelijk vast zitten en is de applicatiefolie snel te verwijderen. Op muren die reliëf hebben, zal je voorzichtiger te werk moeten gaan, door de sticker steeds weer opnieuw vast te houden, terwijl je de applicatiefolie verwijderd. Let er hierbij weer op dat kleine puntjes of streepjes niet op de applicatiefolie blijven plakken. Mocht dit gebeuren, rol de applicatiefolie dan weer terug, goed aandrukken en ga vervolgens weer heel voorzichtig verder met het verwijderen van de applicatiefolie. Blijven deze onderdelen dan nog deels aan de folie plakken, dan kan je deze met je nagel vastduwen op de ondergrond, terwijl je de applicatiefolie verder verwijdert.

Als de applicatiefolie geheel verwijderd is, nogmaals de stickers met je hand aanduwen.Wanneer je de sticker hebt geplakt, kun je eventueel ook nog met een föhn over de sticker blazen. Let op: zorg dat de föhn niet te heet staat, anders smelt het vinyl van de sticker. Door de verwarming wordt de kleefkracht groter en hecht deze beter op je ondergrond.

Lieve Labels is niet veranwoordelijk of aansprakelijk voor het foutief monteren van de sticker of het monteren op een slecht hechtende ondergrond. Bij vragen geven we graag antwoord, maar wij kunnen nooit 100% garanderen dat een sticker goed hecht op een ondergrond. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals verf, droogtijd, vet, stof, etc.

Let op: onze muurstickers zijn voor eenmalig gebruik. Bovendien hechten de stickers niet goed op een poreuze of stoffige ondergrond. Terracotta of krijtverf zijn voorbeelden van ondergronden waar onze stickers niet goed op hechten.

Onze stickers worden gemaakt van hoogwaardig vinyl en hebben een lange levensduur. De kleefkracht wordt groter naarmate de sticker langer bevestigd blijft.  Wij zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen van de ondergrond (bijvoorbeeld aan behang) bij het plaatsen of verwijderen van de sticker.
Na montage vervalt uw recht op retourneren.

Bij vragen mag u altijd contact met ons opnemen via info@lievelabels.nl. Wij proberen uw mail zo spoedig mogelijk te beantwoorden.