Plakinstructies

Herbruikbare statische stickers

De stickers van statische vinyl breng je het beste aan op een natte ondergrond. Je kunt je raam het beste even vochtig maken met een plantenspuit of doekje. Je kunt de stickers dan nog makkelijk schuiven.
Als de sticker op de juiste plek zit, kun je de luchtbellen er makkelijk uitwrijven.

De stickers van statische folie kun je eenvoudig van het raam halen. Je ruimt ze het beste stofvrij op. Plak ze dus even terug op de vellen
waarop ze zijn aangeleverd en stop ze daarna bijv in een plastic hoesje. Leg ze plat weg, zodat je er volgend jaar nogmaals
plezier van kunt beleven.

Eenmalige vinyl stickers zonder applicatiefolie

Heb je gekozen voor eenmalige folie, dan is het plakvinyl. Deze plakt vanzelf, in tegenstelling tot de statische stickers.

Plak de sticker met een zijde op de ondergrond en wrijf vanaf deze rand langzaam met je hand over de sticker. Gebruik hier geen rakel, want dan beschadig je de sticker gemakkelijk.
Raak de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan, dit is niet goed voor de kleefkracht. Er komt dan makkelijk vuil of vet van je vingers op.

BELANGRIJK: zorg dat de ondergrond schoon en vetvrij is!

Eenmalige vinyl stickers met applicatiefolie

Zit er nog een redelijk doorzichtige folie overheen die ook plakt dan is dit de transferfolie. Deze verwijder je pas nadat je de sticker hebt opgeplakt.
Vooral als de sticker opgerold is geweest, is het belangrijk de sticker dan even aan te drukken zodat het goed hecht aan de transferfolie. Deze folie zit over de sticker heen om de sticker in één keer goed over te brengen. Het aandrukken kan bijvoorbeeld met een rakel of pasje. Voorzichtig trek je nu, stukje voor stukje, de applicatiefolie van de ondergrond.

Bepaal waar je de sticker gaat aanbrengen.
Knip eventueel de gewenste afbeeldingen los van elkaar, zodat je alleen de stickers los haalt die je op dat moment gaat plakken.
Raak de achterkant van de sticker zo min mogelijk aan, dit is niet goed voor de kleefkracht. Er komt dan makkelijk vuil of vet van je vingers op.

Je kunt de stickers ook aanbrengen op een natte ondergrond, dan duurt het echter wel langer voordat de sticker helemaal goed gehecht is. Het maakt verschuiven van de sticker wel wat makkelijker.

Je kunt de sticker verwijderen door hem te verwarmen, bijvoorbeeld met een föhn. Door de warmte lost de lijm op.

Disclaimer

Lieve Labels is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor het foutief monteren van de sticker of het monteren op een slecht hechtende ondergrond. Bij vragen geven we graag antwoord, maar wij kunnen nooit 100% garanderen dat een sticker goed hecht op een ondergrond. Dit is afhankelijk van veel factoren, zoals verf, droogtijd, vet, stof, etc.

Let op: onze muurstickers zijn voor eenmalig gebruik. Bovendien hechten de stickers niet goed op een poreuze of stoffige ondergrond. Terracotta of krijtverf zijn voorbeelden van ondergronden waar onze stickers niet goed op hechten.

Onze stickers worden gemaakt van hoogwaardig vinyl en hebben een lange levensduur. De kleefkracht wordt groter naarmate de sticker langer bevestigd blijft.  Wij zijn echter niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen van de ondergrond (bijvoorbeeld aan behang) bij het plaatsen of verwijderen van de sticker.
Na montage vervalt uw recht op retourneren.

De stickers van Lieve Labels zijn snel en makkelijk te plaatsen op verschillende gladde ondergronden. Hoe gladder of vlakker de ondergrond, hoe mooier de sticker plakt en blijft plakken.

Lees onze plakinstructie rustig door voor een mooi resultaat.

Wanneer je ondergrond pas geverfd is, raden wij aan de verflaag goed te laten drogen en uitharden. In sommige gevallen kan dit tot wel 6 weken duren. Dit is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Plak je op een verflaag die niet goed uitgehard is, heb je de kans deze laag te beschadigen zodra je de stickers wilt verwijderen.

Stickers altijd buiten bereik van kinderen houden.
Daarom raden wij aan om de stickers niet te dicht bij of rond het ledikantje of bedje te plakken. Dit om te voorkomen dat kleine kinderen de stickers van de muur halen en in hun mond stoppen.

Bij vragen mag u altijd contact met ons opnemen via info@lievelabels.nl. Wij proberen uw mail zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

info@lievelabels.nl. Wij proberen uw mail zo spoedig mogelijk te beantwoorden.